בית בעין השופט

בית בתוך שטח הקיבוץ הקיים , החצי הצפוני מתוך בית דו משפחתי.

היה בנוי כ45 מ"ר (כל צד) הוחלט להרוס ולבנות חדש.

החצי הדרומי נותר כשהיה כך שהיה צורך לבנות בית חדש, מותאם למידות, רצונות, לצרכים ולעיצוב הרלוונטיים כיום, תוך השתלבות עם המבנה הקיים (שאין לדעת בשלב זה מה יבנה במקומו בעתיד) ועם האיזור והאווירה הקיבוצית בסביבה.

מאחר וזה החצי הצפוני ואין לו חזית דרומית ובהתחשב בכיוון הכניסה הקיימת, הוחלט להרחיק מעט את הבית באיזור הכניסה וכן באיזור חדר השינה של ההורים ובכך ליצור פטיו שיכניס את השמש הדרומית הרצויה לחלל הציבורי ולחדר השינה ויאפשר לשמור על פרטיות בין השכנים ועל הפנית הגינה המרכזית לכיוון השני.

 

החלל הציבורי גבוה ובכך הכנסנו עוד כיוון דרומי ודרום מערבי בחלקו העליון המאפשר כניסת אור בחורף ויציאת אוויר חם בקיץ.

כחלק מתכנון החלל תוך המנעות מיצירת מסדרונות ומעברים צפופים, הקיר הגובל עם הדו משמש כקיר ממ"ד וחדר ילדים נוסף וכך יצרנו חלל מרכזי בין החדרים המשמש כפינת עבודה משותפת.

הבית נבנה בבניה מתקדמת - פלדה דקת דופן תוך בידוד מקסימלי ומחשבה על בית בריא, נעים ועל צמצום דריסת הרגל.

 

סגנון הבית נורדי, שילוב של פרקט עץ היוצר תחושת חמימות יחד עם פשטות ונקיון בתכנון החללים בעיצוב ובחומרים.

צילום: עינת דקל.